Öğrencilerimizin meslek seçimlerinde sağlıklı karar verebilmeleri için meslekler hakkında bilgi edinmeleri gerektiği için okulumuz her haffta bir mesleği tanıtmak için kolları sıvadı. 12.04.2021 tarihinde saat 17'de zoom üzerinden ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz katıldığı programımıza konuk olarak Avukat Abdullah Balta katıldı. Avukatlık mesleğini temele alarak hakimlik, savcılık, noterlik gibi hukuki meslekler hakkında da çok yararlı bilgiler verdiği için kendisine teşekkür borçluyuz. Abdullah Balta, programın sonunda öğrencilerimizle tekrar buluşabileceğini ifade edince öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Önümüzdeki haftalarda yeni programlarda buluşabileceğiz.

Artık Meyve Fidanlarımız da Var

Okulumuzun yan bahçesine öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte meyve fidanları diktik.

Öğrencilerimiz arasında ağaç sevgisini geliştirmek ve doğa ile uyumlu bir şekilde yaşamalarına katkı sunmak amacıyla meyve fidanları satın alıp yan bahçemize diktik. Ağaçların bakımlarımdan öğrencilerimiz sorumlu oldular. Böylece Doğanın en büyük nimeti olan ağaçlara karşı daha ciddi bir duyarlılık geliştireceklerini umuyoruz. Meyvelerini de elbette öncelikle onlar yiyecekler...

Mrt

02.03.2021 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Çağlar okulumuzu ziyaret ederek Okulumuz Temiz Belgesini takdim ettiler. Salgın nedeniyle gerekli olan tüm sağlık tedbirlerini aldığımızı gösteren bu belgeyi almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz belge takdiminden sonra ders yapan 8. sınıf öğrencilerimizi de ziyaret ederek hem bu belgeyi almış olduğumuzdan dolayı öğrencilerimiz nezdinde kurumumuzu tebrik ettiler hem de eğitim öğretim süreçlerini değerlendirdiler. öğrencilerimizle çok sıcak bir ilişki kuran ve onları dinleyen müdürümüze kurum olarak teşekkür ediyoruz.

Salgın nedeniyle Dünya Hayvanlar Gününü buruk kutladık.

Şehit Erdem Diker İmam Hatip Ortaokulu olarak hayvan sevgisini çok önemsiyoruz. Ancak öğrencilerimizle birlikte kutlamak istediğimiz bu günü maalesef pandemi nedeniyle şenlikli bir şekilde kutlayamıyoruz.

Hayvan sevgisini taşımayan bir insanın çağdaş bir insan olamayacağına inanıyoruz. Kalbinde merhamet olmayana da merhamet edilmez.

Sayın Bakanımızın söylediği gibi: "Emin olun müfredata hayvan sevgisi ile ilgili bir yazı koymakla okul bahçesine çocuğun seveceği günaydın diyeceği bir can koymak arasında "sevgi" kadar büyük bir fark vardır."

O halde biz de okulumuzun kedilerine sevgilerimizi gönderelim.

Giyinme kabinlerimizi öğrencilerimiz kullanmaya başlamıştır.

Ara

İngilizce öğretmenimiz Meryem DEMİRPOLAT'ın düzenlediği ingilizce kelime yarışmasında;

5. Sınıfların Birincisi İrem Bacaksız

6. Sınıfların Birincisi Rümeysanur Kebapçı

7. Sınıfların Birincisi Medine Torlak oldu.

Ara

Öğretmenimiz Melike Parlak tarafından öğrencilerimize; sevgi, şefkat, merhamet, saygı, heyecan, azim, kararlılık, azim, sabır, sebat ve fedakârlık değerleri üzerine konferans verildi.

Ara

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller, zehirlenme ve ölüme neden olur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilmektedir.

Ara

Proje kapsamında bazı yazarların öne çıkan kitapları tespit edilmiştir. Her kitaptan 30'ar adet temin edilmiştir. Her bir sınıfa bir yazarın kitabı dağıtılmakta olup öğrencilere bir ay süre verilmektedir. Öğrenciler bu süre içinde o kitabı okuyup özetini çıkarmakta ve öğretmenleri ile kitabın müzakeresini yapmaktadırlar.

Ay sonunda, kitaplar sınıflardan toplanmakta ve başka bir sınıfın kitapları ile değiştirilmektedir. Her ayın sonunda kitaplar dönüşümlü olarak sınıflara dağıtılmakta ve böylece proje kapsamında okulumuza yeni başlamış bir öğrenci okuldan mezun oluncaya kadar 32 kitap okumuş olmaktadır.

Ara

Mevlana haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen etkinlik 11.12.2019 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde yapıldı. Açılış konuşmasında öğretmenlerimizden Ali Acar Hz. Mevlana'nın çağımıızda yeniden okunması üzerinde durarak çağımızın Mevlana'ın kuşatıcılığına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Daha sonra öğrencilerimiz Mevlana'dan şiirler okudular. Müzik öğretmenimiz Gülşen Yılmaz yönetiminde 50 kişiden oluşan okul koromuz ilahiler okudular. Neyzen eşliğinde semazen gösterisi yapıldı. Daha sonra Yazar Sinan Yağmur, öğrencilerimize Mevlana hakkında bir konuşma yaptı.

Programımıza Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü Sayın Mehmet Mazak ve Sultanbeyli MEM Şube Müdürü Sayın Fesih Sönmez beyler de katıldılar.

Aşure etkinliğimizi yaptık.